Interiørentreprenør

Klassisk bygårdsleilighet med skandinavisk preg

Da Kristoffer og Marius kjøpte en klassisk bygårdsleilighet med stort uutnyttet potensiale på Nordnes i Bergen, valgte de Michelsens som interiørentreprenør. 

Boligen bydde på både små og store utfordringer med tanke på planløsning, overflater og isolasjon, samtidig som paret hadde et ønske om å bevare særpregene som en gammel leilighet som dette har.

Ikke alle de originale detaljene ble beholdt, da de ikke var i god nok stand. Ettersom det var mer kostbart å restaurere enn å bytte ut, ble mye ivaretatt ved å erstatte dem med tilsvarende detaljer.

- Vi beholdt to sett med doble dører, men det originale listverket og rosetten ble byttet ut. Selv om vi ikke beholdt alt det originale som planlagt, føler vi at leilighetens sjel og karakter ble ivaretatt. Noe som hadde stor betydning for oss.

Hvorfor valgte dere Michelsens som interiørentreprenør?

- Jeg hadde fulgt Michelsens på Instagram en stund og var veldig begeistret over uttrykket og stilen. Jeg hadde også sett de på en interiørmesse i Grieghallen og likte materialvalget og de spesialtilpassede løsningene som ble presentert, sier Kristoffer og legger til at tidligere Michelsens renoveringer av eldre, klassiske boliger sammen med et moderne skandinavisk preg, var akkurat den kombinasjonen de selv ønsket for boligen sin.

Et renoveringsobjekt i denne størrelsen byr gjerne på flere utfordringer. Store beslutninger skal tas; endring av planløsning, sikring av funksjonelle løsninger og valg av materialer. Og endringer har det blitt. Det som en gang var inngangsparti, er nå blitt en eksotisk daybed. Et helt nytt rom er blitt integrert i leiligheten. Badet er større og kjøkkenet mer funksjonelt. På det gamle kjøkkenet sto det igjen et omriss av et gammelt spiskammers, og det hentet interiørarkitekt igjen da det nye kjøkkenet ble tegnet. Resultatet ble et stort, praktisk skafferiskap.

Hvordan ble dere som kunde tatt med i prosjektet?

- Vi ble godt ivaretatt fra start til slutt. I starten hadde vi god dialog om prosjektets størrelse og budsjett, og etter hvert fikk vi tegninger og forslag til løsninger. Vi hadde en prosjektleder som var vår klippe i en lang prosess (oppussing under korona!), hun var alltid løsningsorientert og lett tilgjengelig.

Visuelt står fargevalgene gjennom hele leiligheten høyt i kurs hos paret. Det er en gjennomgående varm og lun stemning.

- Rent praktisk er vi også utrolig fornøyde med all den spesialtilpassede lagringsplassen med skap fra gulv til tak. Vi har ca tre meter takhøyde som virkelig er utnyttet til det fulle. I tillegg er vi veldig fornøyde med varmeskuffen på kjøkkenet, noe vi ikke ante vi trengte, men som er i bruk nesten daglig.

Skreddersydde løsninger gjør at plassen blir maksimalt utnyttet med særklasse og en eksklusivitet.

- Det er kjekt å vite at ingen andre har akkurat det vi har.

Hva betyr hjemmet for dere?

- Det er særdeles viktig for oss, og det har vi merket enda bedre gjennom pandemien, med utstrakt bruk av hjemmekontor. Hjemmet er stedet vi finner roen og slapper av, samtidig som det er et viktig sosialt sted hvor vi kan invitere folk vi er glade i på besøk. Vi liker å lage mat og inviterer gjerne på sosiale tilstelninger, noe leiligheten virkelig legger til rette for.

Se produkter
Se projekter

Du finner oss her

KonTAKT OSS

Michelsens AS
Conrad Mohrs veg 25
5072 Bergen, Norway

kontor@michelsens.no
produkter@michelsens.no
+47 56 12 30 13

Åpningstider

Mandag til fredag
07:00 - 15:00

Konsultasjoner utenom åpningstider ved avtale.