Produkt

Kolleksjon med håndverkstradisjoner

Etter mange år i bransjen, har vi i Michelsens erfart et behov i markedet for en aktør som kan levere gulv, trapp og dører produsert av samme råvare. 

Det oppleves naturlig å være den aktøren som tar denne posisjonen når vi nå lanserer kolleksjonen, Elementer av tre. Det å tenke helhetlig interiør ligger i Michelsens DNA, og vi brenner for detaljer og kvaliteter som våre kunder først ved nærmere bruk legger merke til.

Morten, en av gründerne bak Michelsens, forteller om et ønske der en utfordrer kundens tradisjonelle kjøpemønster. Vi har alle erfart å måtte snakke med opptil to og tre ulike leverandører når man skal kjøpe gulv, dører og trapp.

– Med denne kolleksjonen ivaretar vi nå viktige detaljer som lik farge på dørterskler, trappetrinn og gulv, med samme bruk av råvare i alle komponentene. Det høres kanskje enkelt ut, men det er vanskelig og tidkrevende å ivareta disse detaljene når du som kunde skal snakke med flere leverandører.  

Michelsens har basert sin produksjon på at det skal benyttes kompakte elementer fra samme råvare. Rent visuelt vil du se at alle våre produkter i kolleksjonen, Elementer av tre, har samme oppbygging. Kjernen er krysslimt materiale hvor det er lagt på 1 eller 2 sider av eik eller douglasgran.

Som en del av kolleksjonen har vi skreddersydde dører, og Morten forteller at ved å ta et dypdykk inn i dørverdenen oppdaget han at det fortsatt var rom for nytenkning.

- Våre Michelsens dører skal fange en diskre oppmerksomhet i rommet de står montert i, der dør, karm og foring skal flyte naturlig inn i veggen. Vårt ønske er at våre dører skal være like fine uavhengig av hvilken side du står på, sier han, og legger til at dører tradisjonelt sett er solgt via byggevarer, hvor det ikke er fokus på verdifulle detaljer som gir brukeren en følelse av økt bokvalitet.

Selve kolleksjonen henter inspirasjon fra tidligere håndverkstradisjoner, hvor en og samme håndverker hadde ansvar for å lage dører, gulv og trapper av samme råvare. Respekten for foredling av treet og sluttresultatet sto da i fokus, noe vi nå ønsker å bringe videre. Morten påpeker at flere av fargene som er valgt også har røtter i tidligere tradisjoner med bruk av såpe foredlet fra naturen. Kolleksjonen består også av oljede overflater, og samlet tilbyr vi nå en variasjon overflater vi er stolte av.

Gulvkolleksjonen har fallende bredder og lengder på bordene, der tanken er at våre eik og douglasgran planker skal føles mest mulig autentisk. Fallende lengder oppleves som roligere på en samlet flate, med færre tverrskjøter enn de tradisjonelt brukte parkettgulv.

- En gulvflate med 3 ulike bredder føles naturlig, og vi ønsker at det skal fortelles en historie om at alle trær har ulike dimensjoner. Alle gulvene til våre kunder er produsert som unike batch, og dette gjør det utrolig fasinerende og spennende å jobbe med for oss som er lidenskapelig opptatt av dette, forteller Morten entusiastisk.

Med seg på laget har Morten fått Cato som har lang erfaring innen håndverks- og gulvbransjen. Til tross for base i Tromsø, var Cato førstevalget til Michelsens da vi skulle ut i markedet med egen produktlinje.

– Cato brenner for å utvikle dette videre sammen med oss, og han har stor tro på at vi i Michelsens skal skape endring i en tradisjonell bransje hvor driverne er byggevarehandelen. Vi ser nå frem til å vise frem vår kolleksjon for både privat- og prosjekt markedet.

Se produkter
Se projekter

Du finner oss her

KonTAKT OSS

Michelsens AS
Conrad Mohrs veg 25
5072 Bergen, Norway

kontor@michelsens.no
produkter@michelsens.no
+47 56 12 30 13

Åpningstider

Mandag til fredag
07:00 - 15:00

Konsultasjoner utenom åpningstider ved avtale.